ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Συμφωνία για αξιολόγηση, δόση και χρέος

eurogroupΜε συμφωνία για την αξιολόγηση, τη δόση και το χρέος έκλεισε η σχεδόν 11ωρη, συνεδρίαση του Eurogroup. Η εκταμίευση της δόσης ύψους 10,3 δισ. ευρώ, θα γίνει σε δύο υποδόσεις, η μία θα είναι της τάξεως των 7,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο και η άλλη ύψους 2,8 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Για το ζήτημα του χρέους αποφασίστηκε «οδικός χάρτης» για τη ρύθμισή του σε τρία στάδια: Βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο (2018) και μακροπρόθεσμο. Επίσης αποφασίστηκε να μην υπάρξει αναφορά σε πλεόνασμα 3,5% μετά το 2018.

Περισσότερα...

Συμβολή στη συζήτηση για τη Διατλαντική Επενδυτική και Εμπορική Συμφωνία (TTIP), της Μαρίας Γιαννακάκη

mariaΗ δρομολογούμενη Διατλαντική Επενδυτική και Εμπορική Συμφωνία (TTIP) μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ δεν αποτελεί μια συνήθη εμπορική συμφωνία, αλλά μια συμφωνία-μαμούθ που θα ενοποιήσει τις αγορές της ΕΕ και των ΗΠΑ, δημιουργώντας το λεγόμενο «οικονομικό ΝΑΤΟ».

Περισσότερα...

Divide ut regnes*: Προς σύγκρουση των γενεών για το ασφαλιστικό;

koutroukis

Γράφει ο Θόδωρος Κουτρούκης Επίκ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα: Το φάντασμα του ασφαλιστικού! Όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις αποφεύγουν να κοιτάξουν κατάματα το οξύτατο αυτό ζήτημα γνωρίζοντας ότι ένα ενδεχόμενο εγχείρημα ριζικών τομών, θα τις οδηγούσε πιθανότατα στο μάτι του κυκλώνα.

Περισσότερα...

Το πρώτο εργοστάσιο στέβιας στην Ευρώπη βρίσκεται στην Καρδίτσα!

STEBIAΟρμώμενο εκ Καρδίτσας είναι το πρώτο εργοστάσιο στέβιας στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια η πόλη της Θεσσαλίας έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, όσον αφορά στο κομμάτι της πρωτογενούς παραγωγής. Η συγκεκριμένη «γλυκιά» επένδυση αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής, όσο και για την τοπική κοινωνία στο σύνολό της, αφού μιλάμε για πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, από την καλλιέργεια στον ελληνικό αγρό, μέχρι την τελική μεταποίηση και διανομή του προϊόντος.

Περισσότερα...

Tα 25 μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση στους αγρότες

Tα 25 μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση στους αγρότες

Αγρότες στα μπλόκαΛϊστα με 25 μέτρα περιλαμβάνει η βελτιωτική πρόταση της κυβέρνησης προς τους αγρότες – πρόταση, που παορυσιάστηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των μπλόκων και δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, μετά την πολύωρη συνάντηση, δήλωσαν ότι έγινε «ουσιαστικός διάλογος» και έκαναν λόγο για «καλή αρχή». Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα τα περισσότερα μπλόκα, που πραγματοποίησαν συνελεύσεις, ανακοίνωσαν πως οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν τους ικανοποιούν και πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αναμένοντας η κυβέρνηση να επανεξετάσει τα αιτήματά τους.

Περισσότερα...

Άρθρα στην κατηγορία Οικονομία