ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να κλειδώσουμε τον «κουμπαρά», του Κ. Καλλίτση

kallitsis1Τον Αύγουστο η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο. Το μείζον θέμα είναι η επόμενη ημέρα.

Θα τελεί η χώρα υπό επιτήρηση ή –όπως κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες διαλαλούν – θα «ανοίξουν οι κάνουλες»; Είναι βέβαιο ότι θα τελεί υπό επιτήρηση και, μάλιστα, ιδιαίτερα αυστηρή, πολύ αυστηρότερη από εκείνη που γίνεται στις άλλες χώρες που βγήκαν από μνημόνια, αυστηρότερη από εκείνην που ούτως ή άλλως θα ίσχυε μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του χρέους που αναλάβαμε.

Περισσότερα...

Το ευνοϊκό «momentum» για τη χώρα, του Παναγιώτη Παναγιώτου

panpanΟι εταίροι - δανειστές μας αναγνωρίζουν και επαινούν δημόσια την αξιοπιστία της χώρας. Το ίδιο κάνουν σχεδόν όλοι οι αρμόδιοι Ευρωπαίοι ηγέτες. Τελευταία, ο Επίτροπος Μοσκοβισί δήλωσε ότι η Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2018 θα είναι κανονικό μέλος της Ευρωζώνης ξανά. Οπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος. Χωρίς επιπλέον πρόγραμμα και νέες δεσμεύσεις. 

Περισσότερα...

Οι μεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική κοινωνία, του Θεόδωρου Γεωργίου*

vgeorgioyΕξαρχής θα πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε οπαδός του προσανατολισμού του. Ωστόσο με αντικειμενικό βλέμμα διαπιστώνω όπως και κάθε Έλληνας πολίτης ότι κατά το τελευταίο διάστημα των τριών ετών, έχουν συντελεστεί μείζονες αλλαγές πέραν του τεχνοκρατικού πλαισίου των «μνημονίων», και τα πολιτικά επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένα.

Περισσότερα...

Η κ. Γεννηματά και η επίσκεψη Ερντογάν (07/12/2017), του Π. Δημητρακά

dadeΕν μέσω της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, την χαρακτήρισε «Φιάσκο», τις ενέργειες του Πρωθυπουργού πριν τη συνάντησή του με τον Ερντογάν «ότι δεν προάγουν τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά τις γυρίζουν σημαντικά βήματα πίσω» και τον ίδιο «Συνεχώς ο κ. Τσίπρας πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος και δυστυχώς μαζί του και τα Ελληνικά συμφέροντα».

Περισσότερα...

Πως θα αντιστραφεί η καθοδική πορεία

sakis3του Σάκη Παπαθανασίου* στο Ένθετο Ιδεογράμματα της "Νέας Σελίδας" με θέμα: «Μεσαία τάξη :  υπάρχει επιστροφή στη ζωή;» 

Στα μεσαία στρώματα συμπεριλαμβάνονται ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, ελεύθεροι επαγγελματίες και τμήματα της μισθωτής εργασίας. Το μεσαίου επιπέδου εισόδημα, η μόρφωση και η  προσβασιμότητα  στις οικονομικές και κοινωνικές διαδικασίες, χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους των μεσαίων στρωμάτων.

Περισσότερα...

Άρθρα στην κατηγορία Πολιτική