ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

dadeΤο Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών καταδικάζει από θέση αρχής τις αντισυγκεντρώσεις απ όπου κι αν προέρχονται. Σ αυτό το πλαίσιο καταδικάζει και όλες τις προκλήσεις και τις απειλές εναντίον της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που θα γίνει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον πρωθυπουργό.

Περισσότερα...

Τοποθέτηση του Δικτύου Αριστερών Δημοκρατών στην εκδήλωση της ΕΚΙΕΑ 30/5/18

diardhΟ Αντώνης Μιχαλάκης μίλησε στην εκδήλωση της ΕΚΙΕΑ με θέμα: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ: Αριστερά - Προοδευτική Διακυβέρνηση, που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 30/5/18, ως εκπρώσοπος του Δικτύου Αριστερών Δημοκρατών. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα παρακάτω:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Χαιρετίζουμε την εκδήλωση. Επιδιώκοντας να συμβάλλουμε στο διάλογο θα αναφερθούμε σε 3 θέματα.

Το πρώτο θέμα είναι η σημασία της προοδευτικής πολιτικής σήμερα.

Πιστεύουμε ότι η προοδευτική πολιτική χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις αιτίες που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και όχι για επιφέρει μια πολιτική και κοινωνική ανακατανομή των ωφελημάτων της κυβερνητικής εξουσίας.

Περισσότερα...

«Ο Μαρξ δεν φτάνει...»

 

bacmors

Σούζαν Μπακ - Μορς, φιλόσοφος - καθηγήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας και Κοινωνικής Θεωρίας

Συντάκτης: Νόρα Ράλλη

Είναι καθηγήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας και Κοινωνικής Θεωρίας στο Graduate Center της Νέας Υόρκης και ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Cornell. Αυτοί είναι οι ακαδημαϊκοί της τίτλοι. Πολύ περισσότερο, όμως, η Σούζαν Μπακ - Μορς είναι μία από τις πλέον ρηξικέλευθες Αμερικανές φιλοσόφους, διανοούμενη και θεωρητικός κυρίως όσον αφορά θέματα Πολιτικής Ιστορίας, αλλά και διεπιστημονικούς τομείς που περιλαμβάνουν την Ιστορία της Τέχνης, την Αρχιτεκτονική, τη Συγκριτική Λογοτεχνία, τις Εικαστικές Τέχνες κ.ά.

Περισσότερα...

Ήττα της φιλελεύθερης Ευρώπης, του Π. Κ. Ιωακειμίδη

ioakeimidisΤα εκλογικά αποτελέσματα στην Ουγγαρία αποτελούν μια άλλη μεγάλη ήττα για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ενωση ειδικότερα. Είναι η δεύτερη ήττα μέσα σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα. Είχε προηγηθεί η Ιταλία με την επικράτηση των λαϊκιστικών δυνάμεων του Κινήματος των 5 Αστέρων και της ακροδεξιάς Λέγκας (του Βορρά).

Περισσότερα...

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS

diardhΑΠΕΙΛΕΣ: Είτε η συγκάλυψη, είτε ο στιγματισμός πολιτικών προσώπων

ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Η διαλεύκανση του σκανδάλου και η αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς

Η αυξητική πορεία της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα μας συνιστά πραγματικό σκάνδαλο κλοπής χρήματος του δημοσίου και των πολιτών εκ μέρους των φαρμακευτικών εταιρειών. Για τη σκανδαλώδη αυτή κατάσταση έχουν τεράστια πολιτική ευθύνη τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο τα προηγούμενα χρόνια. Την περίοδο 2004-2009 η δαπάνη αυτή υπερδιπλασιάστηκε.

Περισσότερα...

Άρθρα στην κατηγορία Πολιτική