ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7Ης ΙΟΥΛΙΟΥ: Β ΜΕΡΟΣ

galatsiΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΣΥΜΜΑΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ποια θα είναι η απάντηση των πολιτών που υποστηρίζουν τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό στο δίλημμα «τι κυβέρνηση θέλουμε» ;

Πολλοί πολίτες που αυτοκατατάσσονται στον χώρο της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς και γενικότερα του προοδευτικού εκσυγχρονισμού, δεν αισθάνονται ότι στις εκλογές του 2019 συμμετέχει ένα κόμμα με τον οποίο ταυτίζονται στις βασικές του επιλογές. Με την έννοια αυτή είναι αναγκασμένοι να κάνουν επιλογές στήριξης εκείνου του κόμματος που βρίσκεται πλησιέστερα στις πολιτικές τους απόψεις.

Περισσότερα...

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

diardhΜΕΡΟΣ Α: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η Ελλάδα σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Το ευρωπαϊκό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από φυγόκεντρες τάσεις και άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων. Στη γειτονιά μας η επιθετικότητα της Τουρκίας δημιουργεί ένταση. Στη χώρα μας το τέλος των μνημονίωνδεν ισοδυναμεί με πλήρη απαλλαγή από τα δομικά προβλήματα, ωστόσο η σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών, η ρύθμιση του χρέους, και  η μετάβαση σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, δημιουργούν τη δυνατότητα να υπάρξει μια νέα πορεία.

Περισσότερα...

Προοδευτική ή συντηρητική κυβέρνηση; του Σάκη Παπαθανασίου

ypourgikoΕάν το ερώτημα τίθεται ως «συνέχιση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή πολιτική αλλαγή με κυβέρνηση ΝΔ», τότε αδικείται η πρόταση για προοδευτική κυβέρνηση, καθώς ταυτίζεται με την περίοδο του 3ου μνημονίου και τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Την περίοδο αυτή, βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκοψε την καθοδική πορεία, σταθεροποίησε τα οικονομικά, ολοκλήρωσε τη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο, ωστόσο δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την υπερφορολόγηση των μεσαίων στρωμάτων, τη χαμηλότερη των δυνατοτήτων ανάπτυξη, τη στασιμότητα στο δημόσιο τομέα.

Περισσότερα...

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ

diardhΟι ευρωεκλογές διεξάγονται σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση κλονίζεται ως αποτέλεσμα του δημοκρατικού ελλείμματος και της αποτυχίας της να διασφαλίσει τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ευρωπαϊκών λαών.

Εξελίσσεται απειλητικά μια αντανακλαστική ροπή προς τα δεξιά. Ενισχύονται οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, ενώ και δυνάμεις της κεντροδεξιάς  υιοθετούν ψηφοθηρικά μεγάλο μέρος αυτής της επικίνδυνης ατζέντας. Έτσι αποκτούν δυναμική οι φυγόκεντρες τάσεις και εμφανίζονται διαλυτικά φαινόμενα.

Περισσότερα...

"Έφυγε" ο Στέφανος Ιωακειμίδης

st.iakimidisΈνας υπέροχος άνθρωπος, συνεπής αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα. Αν και ήξερε πόσο θα κόστιζε η ενεργή συμμετοχή του, ακολούθησε αυτό που ο νους και η καρδιά του πρόσταζαν.  Οργανώθηκε και πρόσφερε τις υπηρεσίες του μέσα από τις γραμμές του Πατριωτικού Μετώπου Θεσσαλονίκης (ΠΑΜ). Με τις γνωριμίες που είχε από τη συμμετοχή του στο Φοιτητικό Κίνημα, τις αξιόλογες γνώσεις και το κύρος που διέθετε, γρήγορα ανοίχτηκε σε χώρους άγνωστους για την τότε παραδοσιακή αριστερά και έφερε θετικά αποτελέσματα.

Περισσότερα...

Άρθρα στην κατηγορία Πολιτική