Στις 26, 27, 28 Φεβρουαρίου διεξάγεται στην Κοζάνη «την λογιότερην των πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας» όπως την χαρακτήρισε κάποτε ο Γ. Π. Σαββίδης, τριήμερο Συμπόσιο Λογοτεχνίας, με γενικό θέμα τα λογοτεχνικά γράμματα εν γένει και εν είδει, στον τόπο μας κυρίως, αλλά και γενικότερα.
Παίρνουν μέρος περισσότεροι από 30 ξεχωριστοί λογοτέχνες και φιλόλογοι από την Κοζάνη και τη χώρα. Σημαντική είναι η παρουσία των νέων επιστημόνων της πόλης  - αυτοί που μαζί με άλλους - θα είναι η συνέχεια της σημερινής πνευματικής Κοζάνης.
Η Κυριακή 28 Φεβρουαρίου θα είναι αφιερωμένη στον συγγραφέα και νυν Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Θανάση Βαλτινό, για τον οποίο θα γίνει ειδική αναφορά στον βίο και το έργο του και αυτό θα επισημανθεί και από τους δημόσιους θεσμούς του τόπου.
Η διοργάνωση ανήκει στην πνευματική επιθεώρηση «Παρέμβαση» συνεπικουρούμενη από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας- Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και με συμμετοχή και συμπαράσταση πλείστων όσων θεσμών και φορέων της διοίκησης, των γραμμάτων της πόλης, της περιοχής και της χώρας.

ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ