ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Για την μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»

dadeΗ Συντονιστική Επιτροπή του «Δικτύου Αριστερών Δημοκρατών» συζήτησε καταρχήν την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» και κατέληξε σε πρώτες εκτιμήσεις.

  • Η θέση της κυβέρνησης δια του αρμόδιου υπουργού κ. Σκουρλέτη είναι, oι Αυτοδιοικητικές εκλογές  να αποσυνδεθούν από τις ευρωεκλογές (Μάης 2019) και να μετατεθούν για αργότερα, σύμφωνα με τον παρόντα σχεδιασμό της.
  • Περισσότερα...

Πολιτική κατάσταση – Θέσεις “Δικτύου Αριστερών Δημοκρατών”

apofasi8,11ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια ανακατάταξη οικονομικής και γεωστρατηγικής ισχύος, με ισχυρούς παίκτες ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Ιαπωνία και δευτερευόντως την Ε.Ε, λόγω απουσίας κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Σ’ αυτήν εμπλέκονται και περιφερειακές δυνάμεις όπως η Τουρκία στην περιοχή μας.

Περισσότερα...

ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ: ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

diardiΠολιτικός αγώνας για την πολιτική δημοκρατική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κλονίζεται ως αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής λιτότητας και της αδυναμίας διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης. Η ενίσχυση εθνικιστικών δυνάμεων και η εκδήλωση φυγόκεντρων τάσεων, όπως το Brexit, απειλούν την ύπαρξη της. Ένα πολιτικό σχέδιο για την εμβάθυνση της ενοποίησης με όρους δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής και συνανάπτυξης, γίνεται απαραίτητο για μια βιώσιμη προοπτική της.

Περισσότερα...

‘Ίδρυση, «Δικτύου Αριστερών Δημοκρατών» Θεσσαλονίκης

21/10/2015

Εμείς οι αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες συγκροτούμε πολιτική πρωτοβουλία με την επωνυμία «Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών» Θεσσαλονίκης. Το Δίκτυο είναι ανοικτό, δεν τίθενται δεσμεύσεις στους συμμετέχοντες και το πλαίσιο δράσης του συναποφασίζεται δημοκρατικά. Το Δίκτυο επιδιώκει το συντονισμό με ανάλογες πρωτοβουλίες, που εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές αλλά και πανελλαδικά.

Η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ
Το κόμμα ΔΗΜ.ΑΡ που συνδημιουργήσαμε δεν υπάρχει. Ο τίτλος του προστέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και περιφέρεται ως Δημοκρατική Συμπαράταξη στην κατεύθυνση της συγκρότησης ενός πόλου της κεντροαριστεράς , που όμως δεν είναι αυτόνομος και απεξαρτημένος  από τις συντηρητικές πολιτικές.
Εμείς στις τελευταίες εκλογές εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην επιλογή της πρόσδεσης της ΔΗΜΑΡ στο ΠΑΣΟΚ και τοποθετηθήκαμε υπέρ μιας προοδευτικής διακυβέρνησης συνεργασίας,  με κύρια δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην συντηρητική παλινόρθωση της Ν.Δ. Αφήσαμε ανοικτό το πως ο καθένας θα εκφράσει με την ψήφο του αυτή την τοποθέτηση.
Εμμένουμε στις ιδρυτικές αξίες και προγραμματικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ. Θεωρούμε ότι αυτές δεν ηττήθηκαν, απεναντίας σε μεγάλο βαθμό επαληθεύονται. Η ΔΗΜ.ΑΡ  ηττήθηκε ως κομματικός οργανισμός, λόγω σημαντικών λαθών πολιτικής τακτικής και μεγάλων αδυναμιών στον τρόπο λειτουργίας. Οι προγραμματικές της θέσεις επικαιροποιημένες αποτελούν απόθεμα της νέας πρωτοβουλίας μας.

Περισσότερα...