ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αποχαιρετισμός στο Δάσκαλο Δημήτρη Μαρωνίτη

maronitisΗ χούντα τον φυλάκισε, τον βασάνισε, τον εκδίωξε από το Πανεπιστήμιο. Υπηρέτησε την Αριστερά και τον άνθρωπο. Εγινε ο σπουδαιότερος ομηριστής, ο ιδανικός μεταφραστής αρχαιοελληνικών κειμένων. Ο Μίμης όπως τον αποκαλούσαν όσοι τον γνώρισαν έφυγε σε ηλικία 87 ετών
«Σηκώστε με σεμνότητα το χρέος που σας ανήκει. Φανείτε εις μικρόν γενναίοι».

Περισσότερα...

Αφιέρωμα στον Τάκη Παπαθεοδωρόπουλο στην τελετή Λήξης των «Ημερών Φωτογραφίας»

papatheoΈνα ακόμα ταξίδι στη φωτογραφία μέσα από το φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας», προϊόν συνεργασίας της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «Ηδύφως» και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων πλησιάζει στο τέλος του.

Το φεστιβάλ είχε διάρκεια ενός μηνός και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δόθηκε η δυνατότητα στους φίλους της φωτογραφίας και το κοινό της περιοχής της Πάτρας να παρακολουθήσουν τρεις εκθέσεις, τέσσερις παρουσιάσεις και να λάβουν μέρος σ’ ένα Φωτογραφικό Διαγωνισμό.

Περισσότερα...

Σχέδιο εκκένωσης της Ειδομένης

prosfidomΣχέδιο εκκένωσης της Ειδομένης φαίνεται πως θέτει σε εφαρμογή η ΕΛ.ΑΣ. Στόχος είναι οι πρόσφυγες που ζουν στον πρόχειρο καταυλισμό να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.
Tουλάχιστον 10 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης έχουν ήδη ξεκινήσει για την περιοχή, όπου θα εγκατασταθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκένωση που θα γίνει «ήπια» και «σταδιακά», σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.

Περισσότερα...

Ποιοί οργάνωσαν τη μεγάλη έξοδο των προσφύγων στην Ειδομένη, του Παύλου Νεράντζη

admAid Delivery Mission (Αποστολή Διανομής Βοήθειας), περισσότερο γνωστή ως ADM. Ιδού η διεθνής οργάνωση η οποία κατά τους επαγγελματίες λασπολόγους των μέσων ενημέρωσης «διοργάνωσε» την περασμένη Δευτέρα τη μεγάλη φυγή προσφύγων από την Ειδομένη προς τη Fyrom!Η πρωτοφανής έξοδος έγινε «με βάση οδηγίες κάποιων άγνωστων», λένε οι πλέον επιφυλακτικοί δημοσιογράφοι.

Περισσότερα...

ΜΜΘ: Μουσική κόντρα στο μίσος

mousikiΤην πρώτη, εκτός των τειχών έξοδό του επιχείρησε το περασμένο Σάββατο το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, διοργανώνοντας συναυλία στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά. Το πρώτο βήμα της υποδοχής έγινε από τον διεθνούς φήμης πιανίστα Γιώργο Λαζαρίδη και τον τσελίστα Χρήστο Γρίμπα.

Περισσότερα...

Άρθρα στην κατηγορία Κοινωνικά