ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ανάπτυξη η μεγάλη πρόκληση για την χώρα, του Παναγιώτη Δημητρακά*

dimitrakasΜε την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας για την 4η αξιολόγηση και την έγκρισή από το Εurogroup της 21ης Ιουνίου, η χώρα οδεύει στην έξοδο από το Γ’ μνημόνιο στις 20 Αυγούστου, 10 χρόνια από το ξέσπασμα της κρίσης και 8 χρόνια από την χρεωκοπία.

Περισσότερα...

Φορολογία - επιχειρηματικότητα & Ανάπτυξη, του Δ. Αγγέλου*

Prosklisi 16.5.18Η εκδήλωση μας για "ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ", όπως επισημαίνει και ο τίτλος της πρόσκλησης, εστιάζει στην σημερινή οικονομική πραγματικότητα, μετά από οκτώ έτη μνημονίων και τρία προγράμματα, στο φορολογικό περιβάλλον, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στο τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα και με ποια εργαλεία.  Σ’ αυτούς τους τομείς άλλωστε θα κριθούν, πρέπει να κριθούν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας στους επόμενους κρίσιμους μήνες.

Περισσότερα...

Η ανάπτυξη η μεγάλη πρόκληση για την χώρα, του Π. Δημητρακά*

Prosklisi 16.5.18

Η πρόκληση για την χώρα δεν είναι η έξοδος από τα μνημόνια, αλλά η έξοδος από την κρίση. Στις 20 Αυγούστου, 2 μήνες από σήμερα το Γ’ μνημόνιο, που έφερε ανεκτέλεστες υποχρεώσεις του Β’και του Α’ , λήγει 10 χρόνια από το ξέσπασμα της κρίσης και 8 χρόνια από την χρεωκοπία, που έφερε τα μνημόνια.

Περισσότερα...

Νέα βόμβα Χουλιαράκη: Τα μνημόνια η μόνη επιλογή σωτηρίας από τη χρεοκοπία

chouliarakisΜιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην κοινοβουλευτική επιτροπή κύρωσης και απολογισμού του προϋπολογισμού του 2015 ο κ. Χουλιαράκης παραδέχθηκε επί της ουσίας ότι η μοναδική επιλογή για να απεμπλακεί η χώρα από τον εφιάλτη της χρεοκοπίας ήταν τα δημοσιονομικά προγράμματα που επέβαλαν τα μνημόνια. 

Η παραδοχή αυτή του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ γίνεται λίγες μέρες μετά την ομολογία του επίσης στη Βουλή ότι ήταν συνειδητή η επιλογή της κυβέρνησης για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. 

Περισσότερα...

Παπαδημούλης: Δεν βγαίνουμε από τα μνημόνια για να ξεσαλώσουμε

papadimoulis1«Είναι υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό να διατηρήσουμε υγιή και νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά για τα επόμενα χρόνια», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

O κ. Παπαδημούλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σημειώνει: 

Περισσότερα...

Άρθρα στην κατηγορία Οικονομία