ΡέντσιΣτη σκληρή γραμμή της κριτικής στην Ευρώπη συνεχίζει ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος δεν διστάζει να επικρίνει το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η Ιταλία κατάφερε μετά από χρόνια ύφεσης να κάνει πράξη τις μεταρρυθμίσεις και τώρα πλέον θα δείξει ότι δεν παίρνει μόνο εντολές αλλά να ηγείται της Ευρώπης.

«Μπορούμε και πάλι, λοιπόν, να ξαναρχίσουμε να δουλεύουμε. Και η δουλειά μας είναι να ηγηθούμε της Ευρώπης και όχι να λαμβάνουμε εντολές από κάποιο μέγαρο των Βρυξελλών» τόνισε σε γραπτή παρέμβασή του στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ιταλίας στην Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Τα πράγματα άλλαξαν. Οι μεταρρυθμίσεις είναι, πλέον, νόμος, και μετά από σχεδόν τρία χρόνια ύφεσης, επέστρεψε θετικό πρόσημο στα βασικά στοιχεία της οικονομίας.

 
 

Οι αισιόδοξες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ιταλίας εδράζονται στα θετικά σημάδια της ιταλικής οικονομίας, μετά από επίπονη δημοσιονομική προσαρμγοή των τελευταίων ετών, και -όπως όλα δείχνουν - Ματέο Ρέντσι είναι αποφασισμένος να σταθεί απέναντι στις πολιτικές λιτότητας, όπου είναι καταστροφικές.

Η Ιταλία είχε επί χρόνια ηθικό χρέος προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και ιδίως προς τους πολίτες της, διότι μιλούσε για μεταρρυθμίσεις αλλά δεν κατάφερνε να τις κάνει πράξη.

 
 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε, παράλληλα, στην καταψήφιση από τη Γερουσία, των δύο προτάσεων δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας οτι οι ψήφοι των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, σε κάθε ψηφοφορία που διεξάγεται στο κοινοβούλιο, όλο και μειώνονται.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Άρθρα στην κατηγορία Διεθνή-FYROM