ΠΟΛΙΤΙΚΗ

dadeΕν μέσω της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, την χαρακτήρισε «Φιάσκο», τις ενέργειες του Πρωθυπουργού πριν τη συνάντησή του με τον Ερντογάν «ότι δεν προάγουν τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά τις γυρίζουν σημαντικά βήματα πίσω» και τον ίδιο «Συνεχώς ο κ. Τσίπρας πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος και δυστυχώς μαζί του και τα Ελληνικά συμφέροντα».

Όση απλοϊκότητα και αντιπολιτευτική βιασύνη και αν σε διακρίνει, τέτοιο μνημείο ατοπημάτων δεν κάνεις.

Η κ. Γεννηματά οφείλει να γνωρίζει ότι παντού στον κόσμο, πριν τελειώσει μία επίσκεψη ξένου ηγέτη, δεν ανοίγεις τέτοια επίθεση στον Πρωθυπουργό που εκπροσωπεί την χώρα, δεν διατυπώνεις τέτοιες αφοριστικές αρνητικές εκτιμήσεις πριν  ενημερωθείς  τι συμφωνήθηκε και τι όχι πίσω από τις πόρτες, δεν εκστομίζεις  τέτοιες γελοίες λαϊκούρες, όταν τα φώτα της διεθνούς διπλωματίας είναι στραμμένα στην χώρα, διακρίνεις που, πότε και τι λες, αλλιώς μπορεί να ζημιώσεις τα Ελληνικά συμφέροντα που επικαλείσαι.

Οφείλει όταν καταγγέλλει τον κ. Τσίπρα για λαϊκισμό να μην καταφεύγει σε πιο επικίνδυνο λαϊκισμό σε εθνικά θέματα και ως ηγέτης πλέον του τρίτου κόμματος να κατανοεί την ευθύνη της.

Βεβαίως η κυβέρνηση κρίνεται και θα κριθεί, κρίνεται όμως πρώτα η ίδια, που έσπευσε να τοποθετηθεί με αυτό τον τρόπο.

Άρθρα στην κατηγορία Πολιτική